13 důvodů proč používat tuhá mýdla

13 důvodů proč přejít z tekutého mýdla na tuhé

 

Ještě pořád používáte tekuté mýdlo a představa, že byste se začali mydlit tuhým mýdlem, vás zatím ještě ani nenapadla nebo k tomu máte třeba odpor? Možná po přečtení tohoto článku změníte názor.

 

Nabízím vám 13 skvělých důvodů proč alespoň začít uvažovat nad touto změnou:

 

1.      Přírodní složení = omezení chemikálií - Tekutá mýdla obsahují konzervanty a chemikálie, které mohou dráždit citlivou pokožku. Jak už jsem popsala v článku „Složení kosmetiky a čemu se vyhnout“: Vše, co teče, obsahuje vodní složku, a proto musí obsahovat konzervant, emulgátor a jiné ingredience, které zajistí to, že se produkt nebude kazit a zůstane pěkně pohromadě.

Přírodní kosmetika obvykle neobsahuje chemikálie, které mohou způsobovat podráždění, alergické reakce nebo zhoršovat kožní problémy. Nabízí šetrný přístup, který vyhovuje i těm nejcitlivějším typům pokožky. Ale pozor, zdaleka ne všechna tuhá mýdla jsou bez chemie, dokonce ani ta, co se označují za „přírodní“! Pod značkou LuNatura však najdete opravdu kvalitní mýdla vyrobená z přírodních ingrediencí, které jsou jednoznačně šetrné k pokožce i našemu celkovému zdraví.

2.      Šetrnost k životnímu prostředí a nižší ekologická stopa – Tím, že mýdla vyrábím z přírodních surovin, nezatěžujeme jejich používáním naši planetu. LuNatura mýdla si klidně můžete vzít s sebou do přírody a umývat se jimi přímo v potůčku nebo řece.

3.      Snížení odpadu - Tuhé mýdlo neprodukuje plastové obaly (nebo alespoň většinou ta přírodní) a zabírá méně místa při skladování i přepravě. Zároveň nepotřebujete recyklovat plastové lahvičky ani pumpičky – naše kostka mýdla je prakticky bezobalová a zerowaste.

4.      Dlouhá výdrž - Pokud nenecháte tuhé mýdlo máčet ve vlastní šťávě, vydrží vám minimálně stejně tak dlouho jako to tekuté. Naše mýdla vydrží až několik měsíců i při každodenním používání. Jak často kupujete tekuté mýdlo? U tuhých mýdel obecně platí, že čím starší, vyzrálejší, tím déle vydrží.

5.      Skvěle umyjí – Ano, přírodní tuhá mýdla mají úžasné mycí účinky, aniž by vysušovaly naši pokožku.

6.      Jednoduchost - Žádné složité dávkování ani manipulace. Prostě jen sundáte papírovou etiketu a jdete se mydlit.

7.      Cestování bez starostí - Kostka mýdla je praktická, snadno přenosná. Nemusíte se starat o přelévání do menších lahviček, ani o vytečené mýdlo v zavazadlech. Pro cestovatele nabízí LuNatura cestovní mýdla v menší velikosti a praktické dóze.

8.      Nádech originality - Ručně vyráběná tuhá mýdla mohou být téměř až uměleckým dílem, které krásně voní i vypadá a navíc je praktické. Miluji, jak mi vznikají pod rukama originální kousky, i když se přiznávám, že ne vždy jde výroba podle mých představ, ve hře je tooolik faktorů. Mou práci můžete sledovat třeba na Instagramu či Facebooku, kde se autenticky dělím i o to, co se mi nepovede.

9.      Zážitek z rituálu – Díky tuhým mýdlům můžeme pozvednout svou každodenní očistu na rituál. Spoustu činností, které děláme opakovaně, děláme prostě automaticky, aniž bychom na ně nějak více mysleli. Pojďme si udělat ze sprchování/koupání skvělý zážitek. Užijme si očistu vodou i tuhým mýdlem. Jednoduše...s péčí a laskavostí k sobě.

10.  Aromaterapeutický zážitek – moje mýdla neobsahují žádné umělé parfémy, ale naopak kvalitní přírodní éterické oleje. Právě ty působí pozitivně na naši psychiku, náladu, mysl a dokonce i na některé fyzické potíže. Jaké konkrétní oleje používám, se dočtete v popiscích u jednotlivých produktů.

11.  Vyživující látky – Přírodní tuhá mýdla obsahují úžasné suroviny, jako jsou vyživující rostlinné oleje a másla s vitamíny, antioxidanty i protizánětlivými či antimikrobiálními vlastnostmi. Dále také esenciální oleje, bylinné extrakty, minerály a další pečující ingredience, které čistí, vyživují a zklidňují pokožku. A samozřejmě nevysušují.

12.  Investujete do věcí, na kterých záleží – Díky přírodním mýdlům (myslím tím mýdla opravdu pouze z přírodních ingrediencí) podporujete své zdraví a zároveň, jak už jste si přečetli výše, podporujete „zdraví“ naší planety. Navíc si dovolím vám doporučit tenhle bod (investovat do věcí, na kterých záleží) začít používat ve všech oblastech svého života, nejen u mýdel a kosmetiky. Myslím, že budete příjemně překvapeni, jak se začne zvyšovat celková kvalita vašeho života i jeho prožívání.

13.  Začnete používat něco, co zná lidstvo téměř 5 tisíc let (nebo déle?) Kostky mýdla prý používali už staří Babyloňané téměř před 3 tisíci lety před naším letopočtem. Tehdy je nejspíš používali na praní, nikoliv na umývání, to až o něco později, ale i tak - za ty roky už zkrátka musí být tuhá mýdla ověřená a funkční, nebo ne?  A víte, že i LuNatura nabízí univerzální mýdlo, s kterým umyjete nádobí, vyperete prádlo, vyčistíte skvrny a třeba i domácnost? Kuk sem.

 

Není přírodní jako přírodní...

Pokud jsem vás navnadila na používání tuhých mýdel, ještě vás chci upozornit, že i mezi tuhými mýdly mohou být velké rozdíly. Nejen pro naše zdraví je opravdu zásadní, jaké složky se používají při výrobě mýdel. Mýdla volně dostupná v drogerii za pár korun rozhodně nemají s těmi mými nic společného.

Důležité je...

-        Čím je obarvíme.

-        Čím je ovoníme.

-        Při jaké teplotě je vyrábíme.

-        Zda přidáme nebo nepřidáme chemické stabilizátory, pěnidla, konzervanty…

-        Zkrátka zda obsahují opravdu jen to, co nám poskytla příroda.

 

A přesně to vám LuNatura mýdla přináší!

 

Že přírodní mýdla nepění? Blbost :)

Na závěr se ještě pokusím rozpustit častou obavu lidí, kteří zatím nezkusili tuhé mýdlo. Čeho se tak často obávají? Že mýdlo nebude pěnit nebo jen nepatrně.

Pokud se tato domněnka týká i vás, pak vám jednoznačně doporučuji vyzkoušet naše nejpěnivější mýdlasolňák himálajský nebo třeba mé milované pivní s cedrem. Ale věřím, že i s dalšími budete spokojeni, protože v mé nabídce nejsou žádná nepěnící mýdla :)

 

Tak co, přesvědčila jsem vás? Jdete to vyzkoušet?

 

 

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.